So, 16.5.

Trzinski talent
Sobota, 16.5.2015 ob 17.00 uri
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v dvorani Marjance Ručigaj

TrznFest 2015 prinaša nekaj novosti, med njimi je tudi prireditev za otroke TRZINSKI TALENT. Verjamemo, da ima mnogo otrok v Trzinu svoje talente – skrite ali pa že odkrite. Želimo, da imajo priložnost pokazati svoj talent v javnosti in to priložnost bodo dobili na Trznfestu. Na poziv so se prijavili otroci od 5 do 15 let, ki bodo razkrili svoje talente v svojih 3 minutnih nastopih, vi jih boste nagradili z aplavzom, žirija pa z nagradami! Pridite jih spodbujat! Super bo!

Ledena dirka
Sobota, 16.5.2015 ob 17.00 uri
Start in cilj: Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja odpade

Nosila
V davnih starih časih so se podjetni trzinci preživljali tudi z izdelavo in prodajo ledu. Pozimi so pri Jefačniku preprosto odprli zapornico, da se je voda razlila po travnikih. Ko je zmrznila, so led začeli lomiti in ga razvažati in prodajati po celi širni deželi. Še celo tja do daljnega Kranja in okolice jih je vodila trgovska pot in želja po zaslužku. Seveda so najbolj napolnili svoje mošnjičke tisti ledarji in furmani, ki so navkljub vremenskim in drugim oviram na poti, na cilj najhitreje pripeljali največjo količino ledu.
Spodbujeni s svetlim zgledom naših podjetnih prednikov, smo se odločili, da bomo letos na Trznfestu organizirali čisto pravo Ledeno dirko! Ekipe dvojic bodo tekmovale čez drn in strn, na krožni dirki, v centru Trzina. Vsaka ekipa pa bo morala do cilja, na posebnih nosilih, prinesti čim več ledu in spotoma premagati nekaj ne pretežkih, a zabavnih ovir. Kot pri naših predhodnikih, bo za končni rezultat štela prinesena količina ledu in seveda čas, v katerem bo premagana proga. Nekaj točk pa bodo sodniki lahko dodelili tudi za slog ali iznajdljivost. Celotna tekma bo bolj zabavnega kot tekmovalnega značaja, vseeno pa bo mogoče prislužiti bogate nagrade.
V sodelovanju s Športnim društvom Trzin.

Ustvarjalne delavnice/ poslikava telesa
Sobota, 16.5.2015 od 16.00 ure dalje
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja odpade

Tekst!
V sodelovanju s TD Kanja in ….

Oskar in prijatelji
Sobota, 16.5.2015 ob 18.00 uri
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v dvorani Marjance Ručigaj

IMG_1027[1]
Oskar je čisto pravi svetovni popotnik, ki malim gledalcem že takoj na začetku gledališkega potovanja postreže s pozdravi v različnih svetovnih jezikih. In ko starši že pričakujemo, da se bomo vsi skupaj z njim popeljali po skrivnih deželah in odkrivali svetovne čudese, Oskar izgubi zemljevid! Ojej. Oskar ni le svetovni popotnik, vendar tudi zmeden fant z luknjo v žepu. Na srečo ima veliko dobrih prijateljev, ki mu v težavah radi priskočijo na pomoč… Ker pa to niso čisto navadni prijatelji, se iskanje zemljevida spremeni v čisto pravo pustolovščino… Jooj, kako se boste smejali, ko boste ugotovili, da imajo tudi panterji iz Indije odličen posluh za slovensko popevko in da tudi opicam lahko primanjkuje spanca…

Katanija
Sobota, 16.5.2015 ob 20.00 uri
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v Kulturnem domu Trzin
katanija hi res
Katanija je instrumentalno-vokalna skupina, ki pripravlja lastne aranžmaje ljudskih pesmi S področja Balkana in širše. Začetki skupine segajo v leto 2003, ko je nekaj glasbenih navdušencev prepevalo in igralo v manjši zasedbi, čez nekaj let pa se je članstvo razširilo na več kot 20 oseb. Danes je število članov bistveno manjše, še vedno pa nas povezuje ljubezen do »etno-Balkan« glasbe.
Pri ustvarjanju aranžmajev nas vodi trenutni navdih, prisotna pa sta tudi elementa tradicije in modernih zvokov ter ritmov. V repertoarju imamo preko 70 pesmi, ki pričajo o radostih in trpljenju naših prednikov. Naš nabor nastopov je širok, od mestnih ulic in malih odrov, do večjih festivalov (Carniola, MareziJazz, Histeria), ter nastopov na nacionalnih televizijah (Muzikajeto, TLP – RTV, Žikina Šarenica – TV Srbije). V zadnjih letih poleg rednih koncertov skupina pripravlja tudi brezplačne nastope za družbeno ranljive skupine.
Člani skupine:
– vokali: Sabina Klakočer, Nataša Makovec, Sanja Šabac, Ana Šegrt in Karolina Verbič
– instrumental: Vojko Kokot (bisernica, brač), Marko Kozomara (kitara), Oton Makovec (harmonika), Borut Mavrič (kontrabas), Dino Murtezani (kaval, lutnja, violina), Marko Prah (tolkala) in Dunja Šegrt (violina).

Društvo mrtvih pesnikov
Sobota, 16.5.2015 ob 22.00 uri
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v Kulturnem domu Trzin
dmp-1
DMP so: Alan Vitezič (vokal, kitara, klaviature), Peter Dekleva (kitara, vokal), Tomaž Koncilija (bas, vokal), Marko Zajc (bobni, vokal).
Društvo mrtvih pesnikov (DMP), skupina poimenovana po filmu Petra Weira bo letos zabeležila 25-letko delovanja in ustvarjanja. Bend pod tem imenom nastopa od septembra 1990 in je do danes izdal šest studijskih albumov: Iskanje (1993), Opus II (1996), Neki rabm, da te ne pozabm (1998), 20:00 (2000),Vojna in mir (2008) in Krog (2010). Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili s skladbo Ko te ni na Pop delavnici leta 1992 v Idriji, kjer so osvojili naslov najboljšega debitanta, že leto kasneje pa so v Sežani na istoimenskem festivalu zmagali po izboru strokovne žirije s skladbo Ko prižgeš nov dan.
V naslednjih letih je sledil dokončen preboj na slovensko glasbeno sceno z uspešnicami, kot so Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine z več kot 1.000.000 ogledi na portalu You Tube.