Promenadniki (stojničarji)

Na letošnjih stojnicah se bodo predstavili naslednji ustvarjalci:

LaKarlin/Nina Pirc:
Moje ime je Nina Pirc, imam status dopolnilnega dela, katerega sem pridobila z izdelovanjem nakita vseh vrst, s šivanjem unikatnih izdelkov ter izdelavo unikatnih družabnih iger. Ustvarjam pod imenom LaKarlin. Na stojnicah sem sodelovala že večkrat, vendar samo v Ljubljani.

“uSTVARjalnica pa TAka”/Tamara Leskovar:
Izdelki, ki jih ponujam so moje ročno delo, narejeni iz recikliranega bombaža, samostojno ali v kombinaciji nepovratne steklene embalaže. Barvitost, funkcionalnost, uporabnost za različne namene, super vzdrževanje, saj so izdelki pralni, je le nekaj prednosti tovrstnih izdelkov. Predvsem pa je poudarek na ponovni uporabi tkanin, stekla, plastike in ostalih materialov, torej na reciklaži. Izdelki se pojavljajo na trgu pod blagovno znamko “uSTVARjalnica pa TAka”, zaenkrat le na fb strani… Z veseljem tudi prikažem izdelavo izdelkov. Naročila sprejemam na e-mail: tamaraleskovar2@gmail.com

Dramane Yere s.p./Katja Celin Yere:
Prikazali vam bomo naše izdelke iz nerafiniranega karitejevega masla ter ročno izdelane uhane ter ogrlice iz ebenovine (oboje poreklo Burkina Faso).

Ali art/Aljaž Žbogar:
Izdelujem nakit s kristali in minerali, to so obeski, zapestnice, prstani, uhani..Ovijam v bakreno žico, ki jo pogosto dam galvanizirati, tudi demonstriram postopek izdelave.

Papirnica Alta/Tanja Kranjec:
Ustvarjam izdelke iz papirja, filca, fimo mase in nakit. Moje izdelke pa si lahko ogledate na facebook strani Papirnica Alta.

Katkin kotiček/Katja Jakofčič:
Moje ime je Katja Jakofčič in ustvarjam otroška oblačila in pripomočke. Vse moje stvaritve so unikati in ročno delo. Več o izdelkih lahko najdete na www.katkinkoticek.si

Evas/Eva Pestotnik:
Ukvarjam se z oblikovanjem unikatnega, ročno izdelanega nakita in okvirjev (za fotografije) iz polimerne mase. Nakit izdelujem po večini v aplikacijski oz. embroidery tehniki, ki ga občasno dopolnjujem z ročno izdelano vozlano čipko, swarovski in konus kristali, perlicami, epoksidno smolo, urnimi mehanizmi,…https://www.facebook.com/evas.pc

Pinkponk world/Marija Cankar:
Sem Marija Cankar ustvarjam pod imenom Pinkponk world že 3 leta. Pinkponk world je zgodba prepletena z ročno izdelanim nakitom pretežno iz fimo mase (polimerna masa) in macrame zapestnic. Nakit in dodatke delam po trenutni inspiraciji in tudi po naročilu. Nazadnje sem bila prisotna kot sponzor na dogodku zavoda Ypsilon Speak up, kjer sem za vsako govorko kreirala eleganten prstan iz polimerne mase z Swarovski kristalčkom. Moje izdelke lahko najdete na facebook strani Pinkponk world, na spletni strani www.pinkponk.si.

Hiša nature/Tanja Sluga:
Naravni kozmeticni izdelki Hisa nature narejeni iz naravnih lokalnih surovin, svežih esenc in dodatkom organskih barvil(gline, kave, usedlin)… Širok izbor kremic, mazil, olj in še in še… Obiščite stojnico, kjer vas bodo zapeljala eterična olja v svet čarobnosti in blagodejen občutek izdelkov na koži.

Nataša Druškovič:
Unikatni bakreni nakit. Navdih za oblikovanje ročno izdelanega nakita črpa iz čudovitih najdb z območja Kranja in današnje Slovenije, ki sem jih spoznala kot risarka arheoloških predmetov, istočasno, z različnimi tehnikami obdelovanja kovine, ustvarja nakit v neverjetno privlačen dodatek za katerokoli priložnost.
Moje izdelke si lahko ogledate na fb strani: www.facebook.com/natasa.druskovic

Eni art/Enisa Durakovič:
ENI ART je blagovna znamka, ki si se prepleta med domišljijo in barvitimi izdelki ter navdušuje z raznimi vzorci vse ki se navdušiti pustijo.
Pri nas doma je vedno pestro in od tu pestrost in raznolikost izdelkov, ki nastajajo ižpod rok ENI ART, različne drobižke, torbice copatki iz naravne volne da bo slika popolna in da smo zrihtane od glave do pete se najde tudi kar nekaj unikatnega nakita. Sem ponosna lastnica certifikata IZDELEK SLOVENSKE OBRTI, ki ga podeljuje OZS. Sem tudi zmagovalka v rubriki NADEBUDNI OBLKOVALCI oddaja Bleščica (http://www.glitter.si/enisa-durakovic-eni-art/) in zmagovalka v tekmovanju torbica meseca North Carolina (http://www.studiokatdesigns.com/september-2014-handbag-of-the-month).

Promedis/Darinka Bauman:
Predstavila bom različne žgane pijače, zdravilna žganja, likerje, medice, sadje v medu z žganjem, sivkino olje, sivkin cvet, ekološko pridelano lešnikovo olje. Proizvodi so na voljo tudi v darilni embalaži. Prisotna bom tudi z art-rokodelskim programom (razni dekorativni izdelki iz blaga (toaletne torbice, igrače, uhani etc).

Izlakar-Germ/Matko Izlakar-Germ:
Matko in Katarina Izlakar-Germ se ukvarjata z oblikovanjem stekla in nadaljujeta 30-letno družinsko tradicijo. Mojster steklopihaštva je bil že Katarinin oče Franc Germ, ki je sprva izdeloval laboratorijske naprave, kasneje pa unikatne uporabne izdelke (vaze, svečnike …). Pod blagovno znamko IZLAKAR-GERM se predstavlja predvsem ročno oblikovan steklen unikaten nakit, izdelan nad namiznim gorilnikom iz visokokakovostnega jenskega-DURAN stekla, katerega tališče je 1600C. Steklo se oblikuje prostoročno, pri izdelovanju se uporabljata le pinceta in grafitne palice. Končni izdelek je ročno pobarvan, poslikan s čopičem in žgan v peči. Poleg nakita, izdelujeva tudi različne vrste živali, pse, astrološka znamenja, vaze, svečnike, skulpture, šah, jaslice … Udeležujeva se različnih razstav in sejmov doma in v tujini (Ljubljana, Bled, MOS Celje, Milano, München, Los Angeles …) in pasjih razstav CAC in CACIB.
Izdelke oblikujeva in poslikava po željah naročnika. Certifikat Obrtne zbornice Slovenije uvršča v umetnostno obrt vse najine izdelke, ki so likovno in oblikovno dovršeni.

Samo Svete:
V zadnjem času raziskujem sestavljanke kot medij umetniškega izražanja. Umetniške sestavljanke vidim kot vez med umetnikom in uporabnikom – interaktivna umetnost – delo je končano, ko je sestavljanka sestavljena. Najlepši motivi ujeti v razrezane koščke in ustvarjalne barve, nudijo možnost sprostitve in doživljanja novih dimenzij. In ne samo kot umetnina, ki jo občuduješ, ampak tudi kot proces sestavljanja. Puzzle ART. Sestavljanke so izrezane iz lesa, koščki pa različno pobarvani. Raziskujem različne oblike koščkov in različne tehnike barvanja, kar ustvari edinstvene vzorce v končni sliki. Sestavljanka je opremljena z magnetki in podlago/okvirjem, kar omogoča da lahko sestavljeno sestavljanko obesite kot sliko na steno in jo kadarkoli vzamete dol in sestavljate. Vsaka sestavljanka je svoja zgodba. Ugotovili boste, da vas nekatere sestavljanke barvno in oblikovno nagovarjajo bolj kot druge. Posvetite se jim!

Sestavljanje usklajuje delovanje leve in desne možganske polovice – racionalni in intuitivni del. Opazovanje ali sestavljanje teh sestavljank nas sprošča, harmonizira in prinaša notranji mir – začutite notranjo spremembo v pozitivno smer, odprejo se novi pogledi na svet in nova neprecenljiva spoznanja. VSE JE. VSE je POVEZANO. Odprte so nove dimenzije.
Vabljeni na “Delavnice sestavljalnice” in izkusite vsepovezanost VSEga – skozi proces sestavljanja – na simbolni ravni prikazuje mnogo življenskih mehanizmov, kot tudi v končni sliki.
https://www.facebook.com/Samo.Svete.Sestavljanke Email: samo.svete@gmail.com

Tani handmade/Tanja Perko:
V okviru osebnega dopolnilnega dela izdelujem unikatni nakit. https://www.facebook.com/pages/Tani-handmade/105498569623876

TejaJeglichDesign/Teja Jeglič:
Sem absolventka Fakultete za Dizajn v Ljubljani, smer oblačila. Že vrsto let uspešno vodim svojo blagovno znamko po imenu TejaJeglichDesign,oblikujem unikatna oblačila,nakit,nahrbtnike in podobno. Svojo željo po ustvarjanju pa sem tudi nadgradila na fakulteti v Angliji,Leeds College of Art,kjer sem nekaj časa študirala modno oblikovanje.

Polonina ustvarjalnica/Polona Kunstelj:
Predstavila bom ročno izdelan nakit, ki ga sama ustvarjam v prostem času. Moje izdelke si lahko ogledate na strani: https://www.facebook.com/pages/Polonina-ustvarjalnica/1445069335739335

Mojškra Renata/Renata Šoštar:
Svojo šiviljsko delavnico-ustvarjalnico sem odprla leta 2004. Šivam po naročilu; obleke za odrasle in otroke. Popravljam zadrge,menjam podloge,zašijem zavese. Leta 2005 so me povabili v KUD Franc Kotar ,da sodelujem pri izdelavi kostumov,pri predstavi PETER PAN, v organizaciji skupine Orbitala. In ostala sem do danes… Letos sem sodelovala s skupino Mini dramska šola, v predstavi Kje sem doma? Krap,raček,vodna kapljica ter rakovica,so kostumi izpod mojih rok. Ko imam čas, ustvarjam ” izdelke za dušo”. In s temi se želim predstaviti na letošnjem TRZNFEST-u.

Iridis Glass/Karmen Poredoš:
Predstavila se bom z mojimi ročno izdelanimi steklenimi izdelki. Spletna stran: www.iridis-glass.com in na FB profilu Iridis Glass.
Če bomo v tem času realizirali projekt čokolade, bi na stojnici imela tudi prodajo ročno narejenih čokoladnih izdelkov. Njami!

MojPrstan.si/Mojca Potočan:
Moje ime je Mojca Potočan, delujem pod ustvarjalnim imenom MojPrstan.si, izdelujem nakit in imam urejeno ODD. Moje slike si lahko ogledate na FB strani: https://www.facebook.com/MojPrstan.si.

Mariposa/Mirjana Cvetić:
Moje ime je Cvetić Mirjana in prihajam iz Celja. Izdelujem unikatne izdelke pod blagovno znamko ” Mariposa “. Ukvarjam se z izdelovanjem nakita iz različnih materialov, kot tudi pletene in kvačkane izdelke: kape, klobuke, nakit…. Večina izdelkov je na moji facebook strani: www. facebook.com@mariposa.handmade.arts