Pe, 15.5.

Pšatcijeva promenada
Petek, 15.5.2015 od 19.00-00.00 ure in sobota, 16.5.2015 od 16.00 do 00.00 ure
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja odpade

Postojte na stojnicah kreativnih ustvarjalcev!
Pšatcijeva promenada je tokrat postavljena v športni stadion pri Osnovni šoli Trzin, tik ob potočku Pšati, v katerem Pšatci domuje. Sprehajališče s stojnicami, na katerih boste videli veliko dobrot in lepih stvari, ob dobri glasbi petkovega in sobotnega večera, pa tudi sobotnega popoldneva nudi doživetje za vse čute.

Trzn’ za slavo
Petek, 15.5.2015 od 19.00 -23.00 ure
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v Kulturnem domu Trzin

Drugo leto zapored pripravljamo tekmovanje manj uveljavljenih glasbenih skupin. Nagrada za zmagovalne galsbenike je audio posnetek koncerta v živo v kamniški Kotlovnici. Zmagovalca bodo določili publika na koncertu in prek glasovalnega obrazca na spletu ter strokovna komisija. Obiskovalec bo oddal svoj glas s trz(n)alico, ki jo bo prejel na info točki festivala in jo nato oddal v eno od škatel z imeni bendov, ki se bodo nahajale v bližini odra.
Pridite navijat za svoje favorite!
Glasovanje prek interneta pa bo odprto v petek, 15.5.2015 ob 20.00.00 uri in glasovati bo možno do polnoči.

Anavrin
Petek, 15.5.2015 ob 23.00 uri
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v Kulturnem domu Trzin
Anavrin 01 (Foto Andrej Zavašnik)
Anavrin je skupina petih glasbenikov, katerih poslanstvo je uresničitev glasbenih potencialov in prenos sporočila preko glasbe in besedil. Skupino sestavljajo Damir Lisica (glas), Jure Golobič (kitara, glas), Anej Kočevar (bas, glas), Leon Kolenc (kitara, glas) in Matej Selan (bobni). Do sedaj so si izkušnje nabirali tudi s sodelovanji s kopico priznanih imen na vseh področjih glasbene produkcije, kot so: The Stroj, Lačni Franz , Gušti, Adam …
Anavrin ustvarjajo avtorsko glasbo, pri kateri gre za inovativni pristop k ustaljenim rock obrazcem po glasbeni strani in rahlo spogledovanje pop lirike s poetičnimi parolami v besedilih.
Anavrin so izdali tri studijske albume, odigrali preko 400 koncertov v Sloveniji in tudi izven naših meja, v Avstriji, Italiji, Madžarski, Srbiji in na Hrvaškem, kjer so si na Radar festivalu leta 2006, delili oder s svetovno priznanimi glasbenimi skupinami: Placebo, Queens Of The Stone Age, Kaiser Chiefs. Med pomembnejše prelomnice v njihovem delovanju sodi tudi snemanje drugega albuma Atopic v Londonu. Na povabilo angleških producentov (Anna Roca, Aaron Maguire in Duncan Sturrock) so se fantje leta 2008 odpravili v London, v studiu SAE Engineering, kjer so posneli polovico materiala za drugi album, ki je po svojem zvoku nakazal nove smernice v razvoju skupine. Njihov najnovejši izdelek je tretja plošča z naslovom Domina, ki je izšla marca lani v samozaložbi. Produkcija in celotna zvočna podoba plošče pa sta plod dela članov Anavrin. Trenutno poteka koncertna promocija, v okviru katere bo skupina obiskala številne odre po Sloveniji,Srbiji in tudi Španiji.