Zadnje novice

Objavljen je program Trznfest 2015! Prebrskajte našo spletno stran!

Odprte so tudi prijave za:
– Ledeno dirko (rok: 16.5.)
– Trzinski talent (rok: 10.05.) in
– Trzn za slavo (rok: 10.05.)

———————————————————————————————————————
Predstava Robinson ODPADE!
Žal moramo obiskovalce obvestiti o odpovedi predstave Robinson zaradi bolezni igralca. Nadomestnega termina ne bo! S tem je letošnji festival Trznfest uradno zaključen.

Vabimo pa vas k ogledu programa organizatorja KUD Franc Kotar Trzin skozi celo leto in prijavo na novice na njihovi spletni strani.
Do naslednjega, 15. festivala po vrsti, pa želimo veliko sonca in dobre volje!
Ekipa KUD Franc Kotar Trzin

Predstava Robinson prestavljena

Event-postponed

Včeraj smo od producentke naše gostujoče predstave Robinson dobili obvestilo, da predstave v sredo, 28.05.2014 ne bo mogoče izvesti zaradi poškodbe glavnega (in edinega) igralca. Vsekakor si boste, dragi obiskovalci festivala #Trznfest, predstavo lahko ogledali, in sicer v petek, 6.6.2014 ob 20.00 uri. Rok za prizor po naročilu je sedaj: sreda, 04.06.2014 do 20.00 ure na email: robinson.biteater@gmail.com. Za nevšečnost se opravičujemo.

Ljubljanska skupina Relentless Youth odpovedala sodelovanje na Trzn’ za slavo!

relentless youth

Slabe novice so včeraj kar deževale… Tudi od ljubljanske skupine Relentless Youth smo prejeli obvestilo, da žal ne bodo mogli sodelovati na tekmovanju neuveljavljenih glasbenih skupin Trzn’ za slavo zaradi šolskih obveznosti enega od članov benda. Pa pravijo, da šola ni težka….
Tako bodo namesto peteroboja v petek ob 20.00 uri štartal četveroboj, preostali nastopajoči pa so s tem pridobili nekaj več časa za svojo predstavitev. To pa tudi ni tako slabo, kajne?

O festivalu
Doslej je bil osrednji trzinski dogodek znan pod imenom Trzinska pomlad. Čemu sprememba imena? »Kot vsaka živa stvar, imajo tudi prireditve svoj rok trajanja,« je spremembo argumentirala
programska ekipa festivala. Tako so organizatorji čutili, da je čas za spremembo. Časovni okvir festivala in lokacija festivala sta se močno spremenila. Hkrati se organizatorji trudijo osvežiti tudi program in ga narediti specifično trzinskega. V program letošnjega TrznFesta so tako zajete vse starostne skupine in po besedah Osmirja Ružnića, enega od mnogoštevilčne programske ekipe, bo
letošnji festival najkvalitetnejši od vseh dosedanjih, kljub temu, da so za program namenjena celo nižja sredstva kot prejšnja leta. Želijo, da vas program zadane, želijo da vas program premakne, želijo da trznete in pridete na festival uživat in se družit!

TRZNFEST prosto po SSKJ:

Tŕzn, u Tŕzn, – fonetično 1. Naselje Trzin narečno, npr. gremo u Tŕzn

tŕzniti -em dov. (ŕ ȓ) 1. sunkovito se premakniti, reagirati na dražljaj, 2. zlesti iz kavča in oditi na prireditev, za katero so se organizatorji trudili več mesecev, 3. družiti se s prijatelji ob prijetnih pomladanskih večerih, na kvalitetnih kulturnih dogodkih, 4. ustanoviti ekipo in se udeležiti ledene dirke, 5. Zabavati se in uživati skupaj s sokrajani…

festivál -a m (ȃ) večdnevna prireditev, ki omogoča brezplačen ogled koncertov, predstav, delavnic, otroških prireditev, udeležbo v tekmovanjih itd…

Andrej Zupanc