Ulične predstave

Zemljevid ni na voljo

Datum / Čas
Date(s) - 26/08/2023
16:15 - 19:00

Lokacija
parkirišče za KD Trzin

Kategorije


Tudi letošnji Trznfest 2023 vam ponuja priložnost, da si ogledate raznolike otroške predstave. V soboto, 26. avgusta, od 16.00 ure dalje si boste lahko ogledali predstavo ‘Kozlovska sodba v Višnji Gori’, nato pa boste uživali v igrivih animacijah žonglerja Jakoba Berganta ter predstavi ‘Pot v Tadam’.”

Kozlovska sodba v Višnji Gori

Teater Cizamo nam bo uprizoril klasično slovensko humoresko na komunikativen ulični način!

Revno popotno gledališče, ki se je zavoljo številnih umetniških in človeških tegob skrčilo zgolj na k spektaklom usmerjenega direktorja in na ne prav bistrega, nemega gledališkega slugo, uprizori to znano zgodbo ob pomoči gledalcev. Na koncu sodelujejo vsi gledalci! 

Dolžina predstave: 30 min

Žongler Jakob Bergant

Jakob velja za enega najboljših žonglerjev v Sloveniji. Z gotovostjo lahko trdimo, da je pojem žongliranja popeljal na visoko kvalitetno umetniško raven, tu pa se ne zaustavlja, saj ga nenehno spremljajo visoka motivacija, inovativnost in zavzetost za nadgrajevanje že osvojenih cirkuških veščin. S svojimi predstavami, Spretni mulc, Kosovc ter Cirkus na pedala, se je pojavil na raznih gostovanjih po celi Sloveniji, kjer pa je publiko očaral ravno s svojo energičnostjo ter igrivo prezenco.

Pot v Tadam 

V ulični pustolovščini »Pot v Tadam« trije igralci s tremi predmeti na enem mestu uprizarjajo divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki jih vodi preko gora, čez pečine, skozi tornado in po neukrotljivih slapovih. Z veščinami manipulacije predmetov gradijo letala in ladje ter s pomočjo pantomime ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo junaki ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi … boljši nov dan.