Koncert: Nula Kelvina

Nalagam zemljevid ....

Datum / Čas
Date(s) - 18/05/2018
21:00 - 22:00

Lokacija
Osnovna šola Trzin - športni park

Kategorije


NULA KELVINA 5

Nula Kelvina so začeli kot trio (Marko Boh, Klemen Kotar in Jure Rozman) konec leta 2011, ko so po nekaj mesecih skupnega ustvarjanja izdali svoj prvenec Možgani na paši. Vsi trije so sicer stalnica v slovenski popularni glasbi s sodelovanjem v številnih projektih raznih barv in oblik. Nenavadna provokativna besedila in glasbena interpretacija poigravanja z raznimi žanri so hitro pritegnili pozornost radijskih postaj in poslušalcev. Kmalu po izdaji prvenca, se jim je pridružil kitarist Gašper Kržmanc, sicer snemalec in ko-producent zgoščenke. V prvem letu so Nula Kelvina imeli nekaj odmevnih nastopov (Izštekani, festival Godi-Bodi) in radijskih hit- singlov, nato pa so začeli ustvarjati novo ploščo Drenov grič, ki je prišla na police januarja 2013, dobro leto dni po izdaji prve. Z albumom so se na svojevrsten način poklonili glasbi šestdesetih let 20. stol. Besedila niso izgubila zdravega cinizma, zvok pa je postal zaradi pomembne vloge kitare in agresivnih bobnarskih linij bistveno bolj oster in žanrsko bolj homogen saj se močneje naslanja na korenine rocka in bluesa. Bobnarja Jureta Rozmana je zamenjal Miha Kržmanc, ki je v skupino vnesel mladost in svežino.
Dve leti kasneje se Nula Kelvina spustijo v gledališke vode in izdajo album Levak na Luni ( anagram). Premiera je bila v maju 2015 v sklopu gledališko glasbenega abonmaja v Novem mestu. Na ploščku so pesmi ki se žanrsko raztezajo od ostrine rock ‘ n ‘ rolla preko psihedelične sanjarije do mehkobe jazz bossa nove. Novost je ženski glas, ki se pojavlja na več kot polovici skladb. Na plošči je bila izvajalka Aleksandra Ilijevski ( Pliš), na odru pa jo je po enem letu uspešnih gostovanj zamenjala Ana Maria Mitić.
Skupina je letos pred svojim novim podvigom. Gre za 9 svežih pesmi s provokativnimi, rahlo strupenimi a tudi liričnimi besedili. Nekonvencionalen pogled na psiho-socialne in intimne odnose je sicer že stalnica skupine. Žanrsko heterogena muzika izpod peresa Klemna Kotarja, Gašperja Kržmanca in Marka Boha je na novi zgoščenki z naslovom Talenti poleg standardne ekshibicije pihal obogatena s harmoniko, različnimi brenkali in godali.
Skupini se je tudi tokrat pridružila Ana Maria Mitić, ki s svojim žametno ostrim, kabaretsko obarvanim vokalom prinaša v skupino razsežnost svežine in spontanosti. Kako talentirani so, boste izvedeli na koncertu.
Zasedba:
Marko Boh- glas, klaviature,harmonika
Klemen Kotar – bas, saksofon, sintetizator, spremljevalni glas
Gašper Kržmanc – kitare, ukulele, banjo, spremljevalni glas
Miha Kržmanc- bobni
Pridružena članica: Ana Marija Mitič – glas, spremljevalni glas

V primeru dežja bo koncert v Kulturnem domu Trzin.