FNS: Dina Jashari, Lelee in Razpad sistema

Zemljevid ni na voljo

Datum / Čas
Date(s) - 25/08/2023
20:15 - 23:45

Lokacija
parkirišče za KD Trzin

Kategorije


Letošnja dobrodelna Fuzija Novih Svetov bo na otvoritveni večer Trznfesta 2023 že četrtič uspešno prodrla na oder in s seboj pripeljala tri vzhajajoče bende! Se vidimo v petek, 25. avgusta ob 21. uri! 

 Nastopali bodo:

  • Dina Jashari

Vzhajajoča zvezda nove makedonske glasbe Dina Jashari je z edinstveno iskrenim pristopom do pisanja pesmi, zasanjanimi harmonijami, čustvenimi besedili in svežimi beati zavladala lokalni sceni.

  • Lelee

Domača zvedava indie-rock/post-punk zasedba Lelee, ki predstavlja utelešenje multikulturnega povezovanja med balkanskimi glasbeniki od Vardarja do Triglava, saj ga sestavljajo beograjčanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu in basu, Makedonec Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu in kitari ter domača synth čarovnik Blaž Gracar (Blaž) in bobnar Leon Stoilković.

Kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent leta 2020 se je trio s svojim iskrivim in vznemirljivim indie kitarskim zvenom ter prepletanjem moško-ženskih vokalov v makedonščini in srbščini hitro vpisal v zavest regionalne alternativne javnosti.

  • Razpad Sistema

Razpad sistema je petčlanska zasedba, ki svoj navdih črpa iz raznolike palete glasbenih žanrov. Zasedba je nastala spontano in z željo po ustvarjanju nove glasbe. Naši komadi bazirajo na osnovi Pop Rocka in inkorporirajo elemente Grunga, Bluesa, Alternativne in Elektronske glasbe. Igramo predvsem originalno glasbo, po potrebi tudi coverje iz različnih glasbenih žanrov.

Poleg odlične glasbe bomo poskrbeli tudi za:

  • welcome drink (kudovske zelo okusne limonce!!)
  • happy hour od 20.00 do 21.30 (Kafetarna)
  • brezplačen prevoz domov (Kamnik, Komenda, Mengeš, Domžale in končna 6ka)