Še trije dogodki do konca festivala

V petek smo pričeli festival in zdi se, da je od takrat minila že cela večnost. Po občinski akademiji smo večer nadaljevali v ritmih narodno-zabavne in rap glasbe z Alfijem Nipičem in 6pack Čukurjem. Družbo na odru so jima delali še Hangover Ladies in DJ Lexy Dee. Obiskovalci so se tako lahko tudi naplesali v naši dvorani Kulturnega doma, kamor smo dogajanje zavoljo slabega vremena prestavili.

Sobotno popoldansko dogajanje je bilo namenjeno predvsem otrokom. V dvorani Marjance Ručigaj smo ob 16. uri pričeli s Trzinskim talentom, kjer se je 10 otrok pomerilo v nastopih, zmagovalko Petro Džerosko pa je določil aplavz obiskovalcev. Petra je predstavila svoj igralski talent z igralsko točko Štajerci v vesolju. Po predstavitvi talentov pa so bile na vrsti še ustvarjalne delavnice s Sašo Hudnik, katerim je sledil nastop Čarodeja Tonija s svojimi čarovniškimi triki.

Sobotnega večera pa se bomo v Trzinu še dolgo spominjali, saj smo doživeli skoraj 2 uri trajajoč vrhunski koncert skupine Queen Real Tribute iz Srbije. Prepolna dvorana je obudila spomin na legendarnega Freddyja Mercurija z glasnim petjem refrenov njihovih najbolj znanih komadov. Res je bilo nepozabno.

Po dvodnevnem počitku smo v torek pripravili predstavitev piramidnih vrtov BiViTo in predavanje o ekološkem vrtičkarstvu, kjer smo izvedeli marsikatero koristno informacijo od predavateljice Danijele Perdihove iz podjetja Amarant. Perdihova je že v začetku povedala, da bo beseda tekla predvsem o tem, kar bo zanimalo obiskovalce, tako so se dotaknili različnih tem – od primernih časov sejanja in sajenja, zalivanja vrta, škodljivcev in skrbi za posamezne vrste rastlin. Kako podobno predavanje bomo še pripravili v prihodnje, za tiste, ki ste zamudili.

Nocoj pa že nadaljujemo z našim že kar rednim gostom, potopiscem in fotografom Arnejem Hodaličem, ki nam bo predstavil svojo pot med Indijanci plemena Kogi. Dvorana je že skoraj polno rezervirana!

V petek sledi še nadvse zabaven literarni večer z Jušem Milčinskim, ki bo z voditeljem Tomažem Lapajne Deklevo raziskoval kaj je humornega v poeziji in kaj poetičnega v humorju. Večer bo začinjen s skeči, saj je Milčinski enkraten improvizator in komik, vnuk slavnega Frana Milčinskega – Ježka.

V soboto, za zaključek pa ob 20. uri na ogled postavljamo še domačo komedijo, naše produkcije (KUD Franc Kotar Trzin) v režiji Tatjane Peršuh. Predstava nosi naslov “Hamlet v pikantni omaki” in jo je avtor Aldo Nicolaj priredil po Shakespearovem Hamletu, le da je dogajanje postavil v grajsko kuhinjo dvora Elsinor, za krivce vsega dogajanja pa določil kuharsko ekipo. To je predstava s petjem, plesom in sabljanjem, kot je še niste videli!

Do sedaj smo bili organizatorji z obiskom več kot zadovoljni, vabljeni tudi na katerega od treh prihajajočih dogodkov, nato pa si bomo pomahali: “Nasvidenje prihodnje leto!”

Brigita